Directions: In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a letter. Find the suitable word from the options given against each letter and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningful.
The BCCI and its State associations will probably ____ A ____ the day the Indian Premier League (IPL) spot-fixing scandal began in 2013, but in all honesty, there have been so many opportunities for them to stem the rot that it is difficult to pinpoint how it all went so wrong. Increasingly, the BCCI has become ____ B ____ and waged a battle that has seemed strategically unsound. There was a major disconnect between how far the Board really believed the court would go and the ground reality. What may also have ____ C ____ the BCCI’s notice is the changing perception of governance in sport and not just in India. The Federation Internationale de Football Association (FIFA) has seen an ____ D ____ overhaul recently, and in India, the Sports Ministry’s vocal ____ E ____ of the Indian Olympic Association’s controversial appointments is a case in point.
Explanation:
Usage of “justified” will be erroneous as the first sentence of the paragraph is in Future Indefinite tense. Option C hence gets eliminated.
Out of the remaining four words, “rue” which refers to ‘bitterly regret (something one has done or allowed to happen) and wish it undone. ‘ fits the gap and goes well with the context of the passage.
Option D is hence the correct answer.