Multiple Choice Questions on The author cites the prepaid plans in the passage as ........ for IBPS (PO/SO) Preparation

Reading comprehension (P)

English Language (IBPS PO)

Title

45:30

Video Progress

8 of 24 completed

Notes Progress

5 of 15 completed

MCQs Progress

38 of 100 completed

Subjective Progress

8 of 20 completed

Continue to Next Topic

Indian Economy - Understanding the basics of Indian economic system

Next Topic

    Read the passage and answer the following questions:

    Since World War II considerable advances have been made in the area of health-care services. These include better access to health care (particularly for the poor and minorities), improvements in physical plants, and increased numbers of physicians and other health personnel. All have played a part in the recent improvement in life expectancy. But there is mounting criticism of the large remaining gaps in access, unbridled cost inflation, the further fragmentation of service, excessive indulgence in wasteful high-technology gad gettering, and a breakdown in doctor-patient relationships. In recent years proposed panaceas and new programs, small and large, have proliferated at a feverish pace and disappointments multiply at almost the same rate. This has led to an increased pessimism everything has been tried and nothing works—which sometimes borders on cynicism or even nihilism.
    It is true that the automatic pass-through of rapidly spiraling costs to government and insurance carriers, which was set in a publicized environment of ?the richest nation in the world, produced for a time a sense of unlimited resources and allowed to develop a mood whereby every practitioner and institution could ?do his own thing without undue concern for them ? Medical Commons. The practice of full-cost reimbursement encouraged capital investment and now the industry is overcapitalized. Many cities have hundreds of excess hospital beds;
    hospitals have proliferated a superabundance of high-technology equipment, and structural ostentation and luxury were the order of the day. In any given day, one-fourth of all community beds are vacant; expensive equipment is underused or, worse, used unnecessarily. The capital investment brings rapidly rising operating costs.
    Yet, in part, this pessimism derives from expecting too much of health care. It must be realized that care is, for most people, a painful experience, often accompanied by fear and unwelcome results. Although there is vast room for improvement, health care will always retain some unpleasantness and frustration. Moreover, the capacities of medical science are limited. Humpty Dumpty cannot always be put back together again. Too many physicians are reluctant to admit their limitations to patients; too many patients and families are unwilling to accept such realities. Nor is it true that everything has been tried and nothing works, as shown by the prepaid group practice plans of the Kaiser Foundation and at Puget Sound. In the main,
    however, such undertakings have been drowned by a veritable flood of public and private amounts of money which have supported and encouraged the continuation of conventional practices and subsidized their shortcomings on a massive, almost unrestricted scale. Except for the most idealistic and dedicated, there were no incentives to seek change or to practice self-restraint or frugality. In this atmosphere, it is not fair to condemn as failures all attempted experiments; it may be more accurate to say many never had a fair trial.


    The author cites the prepaid plans in the passage as

    counter examples to the claim that nothing has worked

    Correct Answer

     examples of health-care plans that were over-funded

    Incorrect Answer

     evidence that health-care services are fragmented

    Incorrect Answer

     proof of the theory that no plan has been successful

    Incorrect Answer
    Explanation:

     The author has mentioned that something has worked by this line in the last paragraph “Nor is it true that everything has been tried and nothing works”.


    ProfileResources

    Download Abhipedia Android App

    Access to prime resources

    Downlod from playstore
    download android app download android app for free