Multiple Choice Questions on The author states that he turns ldquo first to the sports section of the newspaper rdquo line ........... for Civil Services Exam (CSAT) Preparation

Reading Comprehension (C)

English Comprehension

Title

45:30

Video Progress

8 of 24 completed

Notes Progress

5 of 15 completed

MCQs Progress

38 of 100 completed

Subjective Progress

8 of 20 completed

Continue to Next Topic

Indian Economy - Understanding the basics of Indian economic system

Next Topic

    Read the passage carefully and choose the best answer to each question.

    Every morning I turn first to the sports section of the newspaper, but not for the reasons you might imagine. I am not an athlete, and I follow professional and college sports indifferently at best. What quickens my pulse is not the tightness of a pennant race or a new record in the butterfly, but rather the language of sports writing. Where else can you find such a veritable lexicon of vivid verbs? Stomp, crush, rob, cream, nip, and vaporize are among my favourites. The euphemisms of political reporting and the dry objectivity of the finance and obituary sections are not for the sports writer, whose lifeblood is spectacle and hyperbole.


     The author states that he turns “first to the sports section of the newspaper” (line 1) because it

    Contains colourful writing

    Correct Answer

    Focuses on interesting personality profiles of athletes

    Incorrect Answer

    Functions as a welcome escape from articles on politics and finance

    Incorrect Answer

    Offers reports about the author’s two favourite pastimes, baseball and swimming

    Incorrect Answer
    Explanation:

     The author reads only for the creativity and different style of writing.


    ProfileResources

    Download Abhipedia Android App

    Access to prime resources

    Downlod from playstore
    download android app download android app for free