Read the passage carefully and choose the best answer to each question out of the four alternatives.
Even the majority of elders turn their homes into hives of worry as they have too little to do in too much time. Those who have retired thus find retirement tiresome when hobbies, instead, could have turned it into a period of creativity and contentment.
This common problem of inability to utilize leisure pleasurably and profitably is not restricted to Indians. In fact, Japanese are the worse sufferers. Their weekends, rather than increase their enjoyment of life, have wreaked havoc on their health and happiness. Unable to while away the long, unstructured hours, many of them have become addicts to coffee or hard liquor, and have even taken to gambling.\
How has this social malady come about? Ironically, the syllabus-loaded education system is the main culprit. It places a heavy work-load on children and youth, laying emphasis as it does on memory rather than intelligence.
The passage tells us that
Hobbies are a waste of time
Incorrect AnswerHobbies play a crucial role in physical and mental development.
Correct AnswerHobbies wreak havoc on man's health and happiness.
Incorrect AnswerHobbies can turn us into addicts of coffee, liquor or gambling.
Incorrect AnswerExplanation:
The author has given lot of examples ranging from old retired persons to the students to support the statement of developing hobbies to combat the physical and mental stress.
By: MIRZA SADDAM HUSSAIN ProfileResourcesReport error