Multiple Choice Questions on hat is the synonym of the word abundant mentioned in the passage ........ for SBI (Clerical) Exam Preparation

Reading comprehension (P)

English Language (SBI-CL)

Title

45:30

Video Progress

8 of 24 completed

Notes Progress

5 of 15 completed

MCQs Progress

38 of 100 completed

Subjective Progress

8 of 20 completed

Continue to Next Topic

Indian Economy - Understanding the basics of Indian economic system

Next Topic

    Read the passage given below and answer the questions that follow.

    Fish are one of the most highly utilized and intriguing vertebrate taxa by humans; they are harvested from wild stocks as part of global fishing industries, grown under intensive aquaculture conditions, are the most common pet and are widely used for scientific research. But fish are seldom afforded the same level of compassion or welfare as warm-blooded vertebrates. Part of the problem is the large gap between people's perception of fish intelligence and the scientific reality. This is an important issue because public perception guides government policy. The perception of an animal's intelligence often drives our decision whether or not to include them in our moral circle.

    From a welfare perspective, most researchers would suggest that if an animal is sentient, then it can most likely suffer and should therefore be offered some form of formal protection. There has been a debate about fish welfare for decades which centres on the question of whether they are sentient or conscious. The implications for affording the same level of protection to fish as other vertebrates are great, not least because of fishing-related industries. Here, the passage reviews the current state of knowledge of fish cognition starting with their sensory perception and moving on to cognition. The review reveals that fish perception and cognitive abilities are abundant, often matching or exceeding other vertebrates. A review of the evidence for pain perception strongly suggests that fish experience pain in a manner similar to the rest of the vertebrates. Although scientists cannot provide a definitive answer on the level of consciousness for any non-human vertebrate, the extensive evidence of fish behavioral and cognitive sophistication and pain perception suggests that best practice would be to lend fish the same level of protection as any other vertebrate. 


    hat is the synonym of the word abundant mentioned in the passage. 

    This questions was previously asked in
    SBI Clerk Prelims (12 Jul, 2021 Shift 1)

    Plentiful 

    Correct Answer

    Scarce

    Incorrect Answer

    Paltry 

    Incorrect Answer

    Meagre 

    Incorrect Answer

    Rare

    Incorrect Answer
    Explanation:

    - The passage discusses the perception of fish intelligence and their welfare, focusing on the idea that they might have higher cognitive abilities than commonly perceived.

    - The word "abundant" refers to having plenty or a large quantity of something.

    - Plentiful: Indicates that there is a lot of something. This is a synonym for "abundant."

    - Scarce: Means lacking in quantity or insufficient. This is the opposite of "abundant."

    - Paltry: Means very small or insignificant. This is different from "abundant."

    - Meagre: Means lacking in quantity or quality. This also opposes "abundant."

    - Rare: Refers to something not commonly seen or occurring. This doesn't align with "abundant."


    ProfileResources

    Download Abhipedia Android App

    Access to prime resources

    Downlod from playstore
    download android app download android app for free