send mail to support@abhimanu.com mentioning your email id and mobileno registered with us! if details not recieved
Resend Opt after 60 Sec.
By Loging in you agree to Terms of Services and Privacy Policy
Claim your free MCQ
Please specify
Sorry for the inconvenience but we’re performing some maintenance at the moment. Website can be slow during this phase..
Please verify your mobile number
Login not allowed, Please logout from existing browser
Please update your name
Subscribe to Notifications
Stay updated with the latest Current affairs and other important updates regarding video Lectures, Test Schedules, live sessions etc..
Your Free user account at abhipedia has been created.
Remember, success is a journey, not a destination. Stay motivated and keep moving forward!
Refer & Earn
Enquire Now
My Abhipedia Earning
Kindly Login to view your earning
Support
Type your modal answer and submitt for approval
Szymanski suggests that the problem of racism in football may be present even today. He begins by verifying an earlier hypothesis the clubs’ wage bills explain 90% of their performance. Thus, if players’ salaries were to be only based on their abilities, clubs that spend more should finish higher. If there is pay discrimination against some group of players fewer teams bidding for black players thus lowering the salaries for blacks with the same ability as whites-that neat relation may no longer hold. He concludes that certain clubs seem to have achieved much less than what they could have, by not recruiting black players.
Which one of the following findings would best support Szymanski’s conclusion?
Certain clubs took advantage of the situational hiring above-average shares of black players.
Clubs hiered white players at relatively high wages and did not show proportionately good performance.
During the study period, clubs in towns with a history of discrimination against blacks, underperformed relative to their wage bills
Clubs in one region, which had higher proportions of black players, had significantly lower wage bills than their counterparts in another region which had predominantly white players.
Inferring from the passage supports Szymanski’s conclusion because the passage suggests that clubs that had spend more on hiring white players should have finished higher. However, there is pay discrimination. So high pay may not mean good performance. Hence, option b is the correct answer.
By: Amit Kumar ProfileResourcesReport error
Access to prime resources
New Courses