send mail to support@abhimanu.com mentioning your email id and mobileno registered with us! if details not recieved
Resend Opt after 60 Sec.
By Loging in you agree to Terms of Services and Privacy Policy
Claim your free MCQ
Please specify
Sorry for the inconvenience but we’re performing some maintenance at the moment. Website can be slow during this phase..
Please verify your mobile number
Login not allowed, Please logout from existing browser
Please update your name
Subscribe to Notifications
Stay updated with the latest Current affairs and other important updates regarding video Lectures, Test Schedules, live sessions etc..
Your Free user account at abhipedia has been created.
Remember, success is a journey, not a destination. Stay motivated and keep moving forward!
Refer & Earn
Enquire Now
My Abhipedia Earning
Kindly Login to view your earning
Support
Type your modal answer and submitt for approval
Read the following passage and answer the items that follow. Your answers to these items should be based on the passages only.
Asset allocation is the most important investment decision we will ever make, and sadly, most of us do not give that decision the importance it deserves. We are adamant about seeking predictability with our future. We tend to think of investing in risky assets as extremely volatile and value eroding. We also dislike fluctuating returns and the loss of control of investment. We think our money is best left idle unproductive but safe. There is no asset that is risk-free. We could lose our jobs, our homes can lose value, our banks can go bankrupt, our bonds can default, the government can collapse and companies we chose fondly may cease to exist. But we cannot live life assuming that all these extreme events are waiting to happen, and all at the same time. All these extreme forms or risks we know will not manifest at the same time.
Which one of the following statements best implies the suggestion given by the author of the passage?
Distribute your wealth across different kinds of assets so that your risks would be minimized.
Risk-taking behaviour should be a necessary component of your Personality if you want to generate wealth.
While making investments, find a trustworthy asset management organization which would manage your wealth for you.
You should know that investing your money is a risky business.
Sol. Ans.(a). Theme is “Investment and Asset Allocation”.
The word ‘Asset allocation’ itself means the implementation of an investment strategy that attempts to balance risk versus reward by adjusting the percentage of each asset in an investment portfolio according to the investor's risk tolerance, goals and investment time frame.
Option (c) can be eliminated as that’s not mentioned anywhere.
Option (d) is worded rather loosely and can be eliminated.
Option (b) would be eliminated due to the words “to generate wealth”.
We are left with Option (a) now. At the end, the passage talks about diversifying the assets for lower risk [‘All these extreme forms of risks we know will not manifest at the same time’].
Passage is not talking about ‘risk-taking’ but to ‘diversify the risk’ and there is no mention of ‘asset management organisation’.
By: Brijesh Kumar ProfileResourcesReport error
Access to prime resources
New Courses