Multiple Choice Questions on According to the author people are ........ for CDS Exam Preparation

Reading comprehension (P)

English Language (Defence)

Title

45:30

Video Progress

8 of 24 completed

Notes Progress

5 of 15 completed

MCQs Progress

38 of 100 completed

Subjective Progress

8 of 20 completed

Continue to Next Topic

Indian Economy - Understanding the basics of Indian economic system

Next Topic

    COMPREHENSION

    Directions: In this section there are four short passages. After each passage, you will find some questions based on the passage. First, read a passage and answer the questions based on it. You are required to select your answers based on the contents of the passage and opinion of the author only.

    Passage-III

    People project their mental processes into their handwriting. They subconsciously shape and organise their letters, words and lines in ways that directly reflect their personalities. This explains why no two handwritings are - or even can be - alike; the medium is just too personal. Everyday observation confirms the link between handwriting and personality, at least in an elementary way. Precise people construct their words with care, slowly and exactly; dynamic people dash them off. Flamboyant people boldly cover half a page with a few words and a signature, whose size fittingly reflects their expansive sense of self. Most of us have made such observations. But it takes a practiced eye to discern the scores of variations and interpret the subtle interplay of forces at work in any given handwriting. In fact in Europe, handwriting analysis known as graphology, now enjoys scientific acceptance and common use.


    According to the author, people are:

    not conscious of what they write

    Incorrect Answer

    aggressive in the nature of their writing

    Incorrect Answer

    not conscious of the way they write

    Correct Answer

    not used to personal writing

    Incorrect Answer
    Explanation:

    Refer to the line, “They subconsciously shape and organise their letters, words and lines in ways that directly reflect their personalities” which indicates that according to the author, people are not conscious of the way they write as they write subconsciously. Thus, option (3) is correct


    ProfileResources

    Download Abhipedia Android App

    Access to prime resources

    Downlod from playstore
    download android app download android app for free