send mail to support@abhimanu.com mentioning your email id and mobileno registered with us! if details not recieved
Resend Opt after 60 Sec.
By Loging in you agree to Terms of Services and Privacy Policy
Claim your free MCQ
Please specify
Sorry for the inconvenience but we’re performing some maintenance at the moment. Website can be slow during this phase..
Please verify your mobile number
Login not allowed, Please logout from existing browser
Please update your name
Subscribe to Notifications
Stay updated with the latest Current affairs and other important updates regarding video Lectures, Test Schedules, live sessions etc..
Your Free user account at abhipedia has been created.
Remember, success is a journey, not a destination. Stay motivated and keep moving forward!
Refer & Earn
Enquire Now
My Abhipedia Earning
Kindly Login to view your earning
Support
Type your modal answer and submitt for approval
Directions: In this section you have few short passages. After each passage, you will find some items based in the passage. First, read a passage and answer the items based on it. You are required to select your answers based on the contents of the passage and opinion of the author only.
To eat and not be eaten - that’s the imperative of a caterpillar’s existence. The leaf roller reduces its risks of being picked off by predators by silking together a temporary shelter in which to feed and rest. Adopting a different line of defense, the jelly slug extrudes a sticky translucent coating that may foul the mouth-parts of marauding ants. For its part, the aquatic larva, by its watery element, fashions a portable hideout from fragments of aquatic leaves. Cutting a serpentine trail as it feeds on tender young leaves, the minute citrus leaf miner spends its entire larval life inside its host plant, thus keeping its appetizing body safely under wraps.
Which one of the following caterpillars produces a sticky covering?
Leaf roller
Jelly slug
Aquatic larva
Citrus leaf miner
According to the passage, “the jelly slug extrudes a sticky translucent coating that may foul the mouth-parts of marauding ants.” Thus, option 2 is the correct answer.
By: Munesh Kumari ProfileResourcesReport error
Access to prime resources
New Courses