Read the passage and answer the following question
The importance of early detection of tuberculosis (TB), regular treatment and nutritious food are just not known widely enough. Often TB victims discontinue the treatment when the symptoms disappear, without waiting for a complete, cure; the next attack is more virulent from bacteria which have thus become drug-resistant. Anti-TB drugs are produced in India. The capability to meet the country’s requirements of anti-TB drugs in full already exists. Yet millions of Indians suffer from TB and thousands of them die every year. Voluntary organizations and government agencies are doing commendable work. But we have so far tackled only the fringe of the problem.
What is now needed is a nation-wide determination to fight TB. India eradicated smallpox with a national campaign. We can eradicate TB too.
Who or what become ‘drug-resistant’, according to the passage?
TB patients who are treated for a long time
Incorrect AnswerPeople who do not want to take medicine for their illness
Incorrect AnswerTB bacteria that have not been fully eradicated
Correct AnswerPatients who have discontinued the treatment
Incorrect AnswerExplanation:
The correct answer is (c). Often TB victims discontinue the treatment when the symptoms disappear, without waiting for a complete, cure; the next attack is more virulent from bacteria which have thus become drug-resistant.
By: Gaurav Rana ProfileResourcesReport error