send mail to support@abhimanu.com mentioning your email id and mobileno registered with us! if details not recieved
Resend Opt after 60 Sec.
By Loging in you agree to Terms of Services and Privacy Policy
Claim your free MCQ
Please specify
Sorry for the inconvenience but we’re performing some maintenance at the moment. Website can be slow during this phase..
Please verify your mobile number
Login not allowed, Please logout from existing browser
Please update your name
Subscribe to Notifications
Stay updated with the latest Current affairs and other important updates regarding video Lectures, Test Schedules, live sessions etc..
Your Free user account at abhipedia has been created.
Remember, success is a journey, not a destination. Stay motivated and keep moving forward!
Refer & Earn
Enquire Now
My Abhipedia Earning
Kindly Login to view your earning
Support
Type your modal answer and submitt for approval
Directions : In each of the following questions, a short passage is given with one of the lines in the passage missing and represented by a blank. Select the best out of the five answer choices given, to make the passage complete and coherent.
Analysts and industry pundits forecast that the notebook market which has been growing faster than the desktop market for the past three years is expected to overtake the desktop market by the year 2011-12. A fall in prices, large deals from governments and institutions and demand from consumers and sectors such as education are expected to help the notebook numbers. According to research agencies, the year 2010 - 11 saw notebook volumes rise and for the first time, a million-plus notebooks were sold in India in a single quarter. The market has grown nearly four times for notebooks. The demand is driven by all sectors and a very buoyant consumer market, which prefers mobile computers. Entry-level notebook prices have dropped below the Rs. 25,000 mark; this has helped break the ice with new customers. This drop in notebook prices has been helped by the drop in the prices of the building blocks that make a notebook. It's simple. With notebook volumes growing, the prices of the components are also bound to come down______ ______ .
All this has resulted in a noticeable change in a number of large government tenders for notebooks; which were traditionally for desktops.
Because of this the government still prefers desktops to notebooks and has passed tenders for the same.
Thereby making them more expensive.
Thus, the forecast for the coming year states that desktops will be the preferred technology choice only for consumers who cannot afford the exorbitantly priced notebooks.
Thus, notebooks will become obsolete after a decade or so.
Explanation:
The passage explains how notebooks are getting more popular and hence option A is the correct choice.
By: Parvesh Mehta ProfileResourcesReport error
Access to prime resources
New Courses