Directions for the following 20 (twenty) items : In this section, you have five short passages. After each passage, you will find some questions based on the passage. First, read a passage and answer the questions based on it. You are required to select your answers based on the contents of the passage and opinion of the author only.
Passage – 2
Most disputes about whether or not men are stronger than women are meaningless because the word ‘strong’ may mean many things. Most men can surpass most women in lifting heavy weights, in striking an object, in running, jumping or doing heavy physical labour. But most women live longer than most men, they have a better change of resisting disease, they can beat men at operations requiring finger dexterity and the ability to work accurately under monotonous conditions. So it would be legitimate to argue that women are stronger than men. The truth is that each gender can surpass the other in certain kinds of activities. To say that one is stronger than the other is to indulge in futile arguments.
The author says it would be legitimate to argue that women are stronger than men, because
the author believes in the superior strength of women.
Incorrect Answerthe author is not committed to any opinion.
Incorrect Answerin some of the activities women do give an impression that they are stronger than men.
Correct Answerin fact women are inferior to men in every respect.
Incorrect AnswerExplanation:
From the 5th line of the passage, it is clear that, ‘Most women live longer than most men, they have a better chance of resisting disease, they can beat men at operations requiring finger dexterity and the ability to work accurately under monotonous conditions. So, then the author says that it would be legitimate to argue that women are stronger than men.
By: Munesh Kumari ProfileResourcesReport error